Rebarbarás süti recept
A Rebarbarás süti hozzávalói:1,5 kg rebarbara, 17,5 dkg margarin, 17,5 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, csipet só, 4 egész tojássárgája, 30 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 5 evőkanál tejszín vagy tejföl, vaj a tepsi kikenéséhez
Hab a tetejére: 4 tojás fehérje, 20 dkg cukor, 5-10 dkg kókuszreszelék
A Rebarbarás süti elkészítési módja:
A rebarbarát megpucoljuk, kb. ujjnyi hosszúságúra vágjuk. A margarint, cukrot és a sót habosra keverjük, utána hozzákeverjük a tojássárgáját. A sütőport a liszttel elkeverjük és a tejföllel felváltva hozzáadjuk a margarinos keverékhez. Kivajazott kb. 30x40 cm-es tepsibe öntjük, tetejét kirakjuk a rebarbarával, előmelegített sütőben kb. 20 percig. (175°C) sütjük. Közben a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, hozzáadjuk a cukrot és a legvégén a kókuszreszeléket. Kivesszük a sütőből a tésztát, rásimítjuk a habot, és vissza a sütőbe további 10-20 percre.
Rebarbara helyett más gyümölccsel is lehet, én szilvával, meggyel is készítettem már és finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ane66, 2010. júl. 30. 15:28
A rebarbarás süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.