Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Édes tészta recept

Édes tészta recept

Az Édes tészta hozzávalói:
25 dkg spagetti tészta
2-3 egész tojás
20 dkg cukor
2 cs
vaníliás cukor
mazsola
de ez el is maradhat
2-3 dl tej
citrom reszelt héja


Az Édes tészta elkészítési módja:
A tésztát kifőzöm vízben. Közben a tojásokat elkeverem a cukorral, van. cukorral, citrom héjjal, és a tejjel, meg a mazsolával, ha kerül bele. A kifőtt tésztát egy kivajazott jénaiba öntöm, ráöntöm a tejes masszát, és zsupsz be a sütőbe. Kb. 30 perc alatt kész.

Én kerek agyagedénybe szoktam készíteni, és úgy vágom, mint a tortát. Kapcsiból dupla mennyiséggel készítem, így marad vacsira is.
Gyakran csinálom egy tartalmas leves után, pl. gulyás leves, bab leves, lencse stb.


Kategória: Tésztafélék receptjei


Az Édes tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook