Édes tészta recept
Az Édes tészta hozzávalói:25 dkg spagetti tészta
2-3 egész tojás
20 dkg cukor
2 cs
vaníliás cukor
mazsola
de ez el is maradhat
2-3 dl tej
citrom reszelt héja
Az Édes tészta elkészítési módja:
A tésztát kifőzöm vízben. Közben a tojásokat elkeverem a cukorral, van. cukorral, citrom héjjal, és a tejjel, meg a mazsolával, ha kerül bele. A kifőtt tésztát egy kivajazott jénaiba öntöm, ráöntöm a tejes masszát, és zsupsz be a sütőbe. Kb. 30 perc alatt kész.
Én kerek agyagedénybe szoktam készíteni, és úgy vágom, mint a tortát. Kapcsiból dupla mennyiséggel készítem, így marad vacsira is.
Gyakran csinálom egy tartalmas leves után, pl. gulyás leves, bab leves, lencse stb.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ane66, 2010. júl. 25. 21:04
Az Édes tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.