Hájastészta recept
A Hájastészta hozzávalói:40 dkg háj
70 dkg liszt
2 tojás
2-3 evőkanál tejföl
1 kávéskanál cukor
kb 2,5 dl langyos sós, ecetes víz
szilvalekvár és reszelt sajt
A Hájastészta elkészítési módja:
A hájat 1 óra hosszat hideg vízben áztatjuk, majd vízből kivéve lehártyázzuk, ledaráljuk. 10 dkg liszttel átgyúrjuk, majd félretesszük. A többi hozzávalóból rugalmas rétestészta keménységű tésztát készítünk, jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen. Kinyújtjuk, rákenjük a lisztes hájat, feltekerjük. Fél óra múlva kinyújtjuk, most már alulról lefelé, fentről lefelé és oldalról befelé hajtjuk össze. Ezt félóránként még kétszer megismételjük. A hájas tésztát kinyújtjuk, közepes korongokat szaggatunk. Minden másodiknak a közepét kis kerek szaggatóval szúrjuk ki, hogy széle körben maradjon. A teljes korongot megkenjük vízzel és ráhelyezzük a kiszúrt formát. Szilvalekvárral illetve reszelt sajttal megtöltjük, majd tepsibe téve forró sütőben kisütjük.A tepsibe én szilikonos sütőpapírt használok.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Marika571112, 2011. nov. 20. 06:43
A hájastészta elkészítési módja és hozzávalói.