Baconos hústekercs recept
A Baconos hústekercs hozzávalói:fél kg darált hús
1 csomag szeletelt bacon
10 dkg szeletelt sajt
10 dkg szeletelt, füstölt sajt
3 áztatott zsemle
1 nyers tojás
2 főtt tojás
1 csokor petrezselyemzöld
2-3 csemege uborka
fél csomag fűszer só (pl sült csirke)
só
bors
A Baconos hústekercs elkészítési módja:
Összevágjuk apró kockákra a sajtokat (vagy ha egészben vettük, akkor káposzta reszelőn lereszeljük), a csemege uborkát, a petrezselyem zöldet, villával összetörjük a főtt tojást, a zsemléket jól kinyomkodjuk és az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk. A szalonnát szétválasztjuk és tálcán egymás mellé fektetjük. Így gyorsabban tudunk haladni és azt is látjuk, hogy hány csíkunk van (12-14 db szokott lenni). A hús masszából nedves kézzel ennyi rudacskákat formálunk (olyat, mint a bélszínroló, csak rövidebb és ducibb). Mindegyikre rátekerünk 1-1 szelet szalonnát és egy alufóliával kibélelt tepsibe fektetjük. 180 fokra melegített sütőbe rakjuk, addig sütjük amíg szép piros lesz az egyik oldala (de ne süssük túl). Kivesszük a tepsit és két villa segítségével megfordítjuk a roládokat. Visszarakjuk a sütőbe és a másik oldalát is pirosra sütjük. Tálaláskor csípős (vagy csemege) piros aranyat nyomunk a tetejére.
Bármilyen saláta, vagy körítés illik hozzá, de hidegen akár felszeletelve, vagy rézsútosan ketté vágva bármelyik büfé asztal méltó fogása lehet.
Ha van időnk gyúrjuk össze előző nap és lefedve tároljuk hűtőben, így jobban összeérnek az ízek.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. ápr. 22. 19:06
A baconos hústekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.