Avokádós melegszendvics recept
Az Avokádós melegszendvics hozzávalói:2 db puha (érett) avokádó
3 gerezd préselt fokhagyma
1 késhegynyi őrölt bors
csipet só
5 dkg vaj
5 dkg bacon szalonna
5 dkg reszelt sajt
6-8 szelet kenyér
Az Avokádós melegszendvics elkészítési módja:
Az avokádót egy pillanatra forró vízbe mártjuk (így héja könnyen lehúzható), magját eltávolítjuk. Villával összetörjük, pépesre keverjük a vajjal, késhegynyi borssal, csipet sóval, préselt fokhagymával. A bacon szalonnát vékony csíkokra vágva a masszához adjuk, vastagon megkenjük a kenyérszeleteket és rászórjuk a reszelt sajtot. Szendvics-sütőben vagy grillcső alatt megsütjük.
Az avokádó magjából nagyon szép növényt nyerhetünk, ha kigyökereztetjük.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2013. nov. 29. 20:01
Az avokádós melegszendvics elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.