Túrós sütemény csokimázzal recept
A Túrós sütemény csokimázzal hozzávalói:A tésztához:
30 dkg finomliszt
8 dkg zsír
1/2 cs. sütőpor
1 db tojás
csipet só
8 dkg porcukor
1 evőkanál tejföl
A krémhez:
25 dkg tehéntúró
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
A csokimázhoz:
15 dkg margarin
l5 dkg porcukor
2 evőkanál keserű kakaópor
1 evőkanál tej
A Túrós sütemény csokimázzal elkészítési módja:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, 3 cipóba formáljuk, 2 óra hosszat konyharuhával letakarva pihentetjük. Külön-külön késfok vastagságúra és tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd olajjal vékonyan bekent tepsi hátán vagy sütőlemezen szép aranysárgára sütjük, tiszta konyharuhára csúsztatjuk (óvatosan vigyázva, mert törik!). Míg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet: A túrót húsdarálón ledaráljuk. A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a túróval is összehabosítjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat és egyenletesen ráöntjük a csokimázt: A mázhoz szükséges anyagokat egy kisebb teflon edényben összekeverjük és állandó keverés mellett addig főzzük, míg a margarin el nem olvad. Másnap szeletelhető!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2013. szept. 21. 05:19
A túrós sütemény csokimázzal elkészítési módja és hozzávalói.