Muffin szilvával, mandulával töltve recept
A Muffin szilvával, mandulával töltve hozzávalói:12 db idény- vagy aszalt szilva
12 db mandula
12,5 dkg + 5 dkg margarin
3 tojás
8 dkg finomliszt
8 dkg + 1 evőkanál kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
csipet só
12 db muffin-kosár (mignon papír)
étolaj
1 evőkanál keserű kakaópor
1 kávéskanál tej
A Muffin szilvával, mandulával töltve elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk a sütőporral, csipet sóval, vaníliás cukorral hozzáadjuk a 12,5 dkg margarint, a tojásokat, a 8 dkg kristálycukrot és keverőgéppel jó habosra keverjük. Közben a szilvát kimagozzuk, a mag helyére mandulát teszünk. A muffin-tepsinket kibéleljük a papírkosárkákkal, azokba egy-két csepp olajat csurgatunk és kanalanként beleadjuk a krémesre kevert tésztát úgy, hogy mindegyikbe kb. azonos mennyiségű jusson és közepükbe nyomjuk a mandulával töltött szilvát. 170 fokon 25-30 perc alatt szép aranysárgára sütjük, majd az 5 dkg margarinnal, 1 evőkanál kakaóporral, 1 kávéskanál tej, 1 evőkanál kristálycukor felforralt masszájával csurgatva bevonjuk.
Mandula helyett dióval, mogyoróval is tölthetjük a szilvát.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2013. aug. 4. 20:18
A muffin szilvával, mandulával töltve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.