Magas Tátra recept

A Magas Tátra hozzávalói:
Lapokhoz:

4 dl víz
25 dkg zsír
40 dkg liszt
10 tojás

Krém:

2 cs főzés nélküli (hidegen keverhető) csokis/mogyorós krémpor
1 dl víz
1 cs zselatin
6 dl tej
fél l habtejszín

Tetejére:

tortabevonó


A Magas Tátra elkészítési módja:
2 dl vizet elkezdünk forralni 12,5 dkg zsírral, majd ha már elolvadt akkor hozzáadjuk a lisztet is, és addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. A tűzről levéve egyenként belekeverjük gépi habverővel a tojásokat. Ha ez kész akkor egy közepes tepsit (35*20 cm) alaposan kivajazunk és lisztezünk, beleöntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a lapot. A maradék alapanyagokból sütünk egy másik lapot ugyanígy. A krémhez a tejben a leírás szerint elkeverjük a krémport. A vízben feloldjuk a zselatint és addig melegítjük, amíg el nem olvad. Ha kezd kihűlni akkor hozzákeverjük a krémhez. Az alsó lapra rákenjük a krémet, majd erre rásimítjuk a keményre felvert tejszínt és befedjük a maradék lappal. A tetejét olvasztott tortabevonóval díszíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A magas tátra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook