Magas Tátra recept
A Magas Tátra hozzávalói:Lapokhoz:
4 dl víz
25 dkg zsír
40 dkg liszt
10 tojás
Krém:
2 cs főzés nélküli (hidegen keverhető) csokis/mogyorós krémpor
1 dl víz
1 cs zselatin
6 dl tej
fél l habtejszín
Tetejére:
tortabevonó
A Magas Tátra elkészítési módja:
2 dl vizet elkezdünk forralni 12,5 dkg zsírral, majd ha már elolvadt akkor hozzáadjuk a lisztet is, és addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. A tűzről levéve egyenként belekeverjük gépi habverővel a tojásokat. Ha ez kész akkor egy közepes tepsit (35*20 cm) alaposan kivajazunk és lisztezünk, beleöntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a lapot. A maradék alapanyagokból sütünk egy másik lapot ugyanígy. A krémhez a tejben a leírás szerint elkeverjük a krémport. A vízben feloldjuk a zselatint és addig melegítjük, amíg el nem olvad. Ha kezd kihűlni akkor hozzákeverjük a krémhez. Az alsó lapra rákenjük a krémet, majd erre rásimítjuk a keményre felvert tejszínt és befedjük a maradék lappal. A tetejét olvasztott tortabevonóval díszíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. aug. 3. 21:03
A magas tátra elkészítési módja és hozzávalói.