Epermisu 1 recept

Az Epermisu 1 hozzávalói:
Szirup:

3 dl víz
10 dkg cukor
2 cirtom reszelt héja

Krém:

30 dkg mascarpone
2 dl tejszín
50 dkg eper
20 dkg fehércsoki

További kellékek:

40 db babapiskóta
30 dkg eper
keserű kakaópor


Az Epermisu 1 elkészítési módja:
Először elkészítjük a szirupot: a vizet egy kisebb lábosban a gázra tesszük, beleöntjük a cukrot, és addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Akkor levesszük a tűzről, és belereszeljük a citromhéjat. Ebbe a szirupba áztatjuk nagyon óvatosan a babapiskótát, amit aztán szépen sorban egy tepsibe vagy mélyebb falú tálba teszünk. A krémhez az epret megmossuk, kicsumázzuk, és botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a mascarponét és a kemény habbá vert tejszínt. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk, és azt is hozzáöntjük a krémhez. Ha kell, habverővel dolgozunk rajta egy kicsit, hogy a krém elég homogén és kenhető legyen. Apróra vágjuk és óvatosan hozzáforgatjuk a maradék epret. A krém felét rákenjük a piskótára, majd egy második sor szirupfürdőn túlesett piskótával befedjük. A tetejére szintén krémet kenünk, amit aztán megszórunk cukrozatlan kakaóporral 1 éjszakán át hűtőben tároljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epermisu 1 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook