Epermisu 1 recept
Az Epermisu 1 hozzávalói:Szirup:
3 dl víz
10 dkg cukor
2 cirtom reszelt héja
Krém:
30 dkg mascarpone
2 dl tejszín
50 dkg eper
20 dkg fehércsoki
További kellékek:
40 db babapiskóta
30 dkg eper
keserű kakaópor
Az Epermisu 1 elkészítési módja:
Először elkészítjük a szirupot: a vizet egy kisebb lábosban a gázra tesszük, beleöntjük a cukrot, és addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Akkor levesszük a tűzről, és belereszeljük a citromhéjat. Ebbe a szirupba áztatjuk nagyon óvatosan a babapiskótát, amit aztán szépen sorban egy tepsibe vagy mélyebb falú tálba teszünk. A krémhez az epret megmossuk, kicsumázzuk, és botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a mascarponét és a kemény habbá vert tejszínt. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk, és azt is hozzáöntjük a krémhez. Ha kell, habverővel dolgozunk rajta egy kicsit, hogy a krém elég homogén és kenhető legyen. Apróra vágjuk és óvatosan hozzáforgatjuk a maradék epret. A krém felét rákenjük a piskótára, majd egy második sor szirupfürdőn túlesett piskótával befedjük. A tetejére szintén krémet kenünk, amit aztán megszórunk cukrozatlan kakaóporral 1 éjszakán át hűtőben tároljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. aug. 2. 17:56
Az epermisu 1 elkészítési módja és hozzávalói.