Banános desszert (Sütés nélküli) recept
A Banános desszert (Sütés nélküli) hozzávalói:25 dkg tejszínhabpor
2,5-3 dl ásványvíz
2-3 evőkanál cukor (ez ki is maradhat)
25 dkg háztartási keksz (édes)
3-4 db banán.
A Banános desszert (Sütés nélküli) elkészítési módja:
A tejszínhabport felverni az ásványvízzel, aki szereti édesebben, hozzáadhat izlés szerint 2-3 evőkanál cukrot, de el is maradhat, ha édes háztartási kekszet használunk. A kekszet apróra tördeljük (nem daráljuk). A kész tejszínhab 1/3 részét félre tesszük a díszítéshez, a megmaradt 2/3 részbe belekeverjük az összetördelt kekszet, és a karikákra vágott banánt. Keverés közben a banán is még eltöredezik, de így is kell. 2 őzgerincformát kibélelünk folpackkal, (lógjon le a szélein is), a massza felét bele tesszük, kanállal lenyomkodjuk, tejszínhab réteget húzunk rá, majd a maradék masszát ráigazítjuk. A lelógó folpackot ráterítjük, és hűtőszekrénybe tesszük pár órára, hogy a keksz megpuhuljon, az ízek összeérjenek. Tálcára kiborítjuk, eltávolítjuk a folpackot, a megmaradt tejszínhabbal bevonjuk, és tetszés szerint díszítjük: reszelt csoki, olvasztott csoki, csoki dara, darált dió. Az őzgerinc bordázat mintákon szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. szept. 20. 18:27
A banános desszert (sütés nélküli) elkészítési módja és hozzávalói.