Karamellás-krémsajtos piskóta (sütés nélkül) recept
A Karamellás-krémsajtos piskóta (sütés nélkül) hozzávalói:6 főre
Krémhez:
2 tasak tejszínízű pudingpor
9 dl tej
7 ek cukor (ízlés szerint)
25 dkg mascarpone
Öntethez:
2 ek cukor
1 ek cukrozatlan kakaópor
2 dl víz
5 dkg vaj
A Karamellás-krémsajtos piskóta (sütés nélkül) elkészítési módja:
Először a krémet készítjük el. A cukorból karamellt készítünk, óvatosan felöntjük 5 dl tejjel, és csendes lángon hagyjuk, hogy feloldódjon. Ezalatt a 2 csomag pudingot simára kavarjuk a maradék tejjel, amikor a karamell feloldódott, hozzáöntjük, és állandó kavarással besűrítjük. A pudingot kihűtjük, és hozzákavarjuk a mascarponét. Elkészítjük a mártogatóst. A 2 ek cukrot simára kavarjuk a kakaóval, felöntjük a vízzel, amikor a cukor feloldódott levesszük a lángról, beletesszük a vajat, és hagyjuk felolvadni. A piskótákat belemártjuk az öntetbe, és egy téglalap alakú, magasabb falú edénybe sorakoztatunk 10 db-ot. Rárakjuk a krémet, elsimítjuk (hagyunk egy keveset a felső sor piskótára is), befedjük a maradék piskótával, és rákenjük a maradék krémet. Ha nincs megfelelő méretű magas edény, fóliába is csomagolhatjuk, és hűtőbe tesszük pár órára, amíg a krém megkeményedik, és a piskóta kissé megpuhul. Díszíthetjük tejszínhabbal, de csokibevonattal is finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. szept. 17. 19:41
A karamellás-krémsajtos piskóta (sütés nélkül) elkészítési módja és hozzávalói.