Körtetorta csokoládéval recept
A Körtetorta csokoládéval hozzávalói:A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj, vagy Rama
5 dkg kristálycukor
1 tojás
csipet só
1-2 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
3 db érett körte
10 dkg csokoládé (45%-os)
2 db tojás
2 dl tejszín
10 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
mandulaforgács
A Körtetorta csokoládéval elkészítési módja:
Egy tálba beletesszük a csipet sóval összekevert lisztet és a vajat, majd elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a cukrot, majd a közepébe mélyedést csinálunk, beletesszük a tojást és 1 evőkanál hideg vizet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ha szükséges, még pici vizet lehet kanalazni hozzá. Ezután fóliába csomagoljuk, és 15 percre hűtőbe tesszük pihenni. A hűtőből kivesszük a tésztát, majd piteforma méretűre kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A csokoládét apróbb darabokra tördeljük, majd gőzfürdő fölött felolvasztjuk. Ezután a formában lévő tésztára csorgatjuk, és egyenletesen elkenjük. Visszatesszük a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen, míg elkészül a töltelék. A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, és ízlés szerinti cikkekre felszeleteljük. Egy tálba beletesszük a tojásokat, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és kézi habverővel habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük a tejszínt is. A csokoládéval megkent tésztát kivesszük a hűtőből, majd ráhelyezzük a körtecikkeket, és óvatosan felöntjük a tejszínes-tojásos keverékkel. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt készre sütjük. A sütési idő felénél (kb. 15 perc) megszórjuk a tetejét mandulaforgáccsal, majd visszahelyezzük a sütőbe, és készre sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. szept. 14. 15:09
A körtetorta csokoládéval elkészítési módja és hozzávalói.