Szilvás kosárkák recept
A Szilvás kosárkák hozzávalói:A tésztához:
15 dkg puha vaj, 1 tojás, 5 dkg porcukor
1 cs sütőpor, 15 dkg liszt
A töltelékhez:
1 dl tej, 3 ek szilvalekvár
20 dkg darált mák, 20 db szilva
őrölt fahéj, 1 cs vaníliás cukor
A Szilvás kosárkák elkészítési módja:
A lisztet, porcukrot, tojást,sütőport és a vajat összedolgozzuk és fél órát állni hagyjuk a hűtőben. Majd kinyújtjuk a tésztát és kibéleljük vele a kosárka formát, ha nincs akkor a muffin sütő is megfelel erre a célra. A tejet felforraljuk a szilvalekvárral, adjuk hozzá a mákot, vaníliás cukrot, fahéjjal fűszerezzük majd ismét forraljuk fel.Amikor kihűlt a töltelék akkor kenjük a tésztára és szórjuk a tetejére az apróra vágott szilvát. 200fokon előmelegített sütőben kb 30 perc alatt süssük meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. szept. 13. 13:30
A szilvás kosárkák elkészítési módja és hozzávalói.