Almás-vaníliás pite recept
Az Almás-vaníliás pite hozzávalói:A tésztához:
25 dkg liszt, 12,5 dkg puha Rama margarin
20 dkg porcukor, 1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor, 1 tojás és egy másik tojás sárgája
2 ek zsemlemorzsa, 1 ek tejföl
A töltelékhez:
60 dkg alma, 10 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja, kevés őrölt fahéj
Az Almás-vaníliás pite elkészítési módja:
A meghámozott almát durvára reszeljük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, és a reszelt citromhéjat, majd alacsony hőmérsékleten addig pároljuk míg nem fő el a leve. Hagyjuk kihűlni. A lisztbe morzsoljuk bele a Rama margarint, adjuk hozzá a por és a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást és a tojássárgáját majd a tejfölt és egy csipet sót. Jól dolgozzuk össze, majd folpakba csomagolva tegyük hűtőbe és pihentessük fél órát. Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki és kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt gyümölcstortaformába tegyük . Egy villával szurkáljuk meg, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd kanalazzuk rá a tölteléket. A tetejét megcsinálhatjuk rácsosra is. Süssük 30 percig 190 fokos sütőben.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. szept. 12. 12:25
Az almás-vaníliás pite elkészítési módja és hozzávalói.