Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-vaníliás pite recept

Almás-vaníliás pite recept

Az Almás-vaníliás pite hozzávalói:
A tésztához:

25 dkg liszt, 12,5 dkg puha Rama margarin
20 dkg porcukor, 1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor, 1 tojás és egy másik tojás sárgája
2 ek zsemlemorzsa, 1 ek tejföl

A töltelékhez:

60 dkg alma, 10 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja, kevés őrölt fahéj


Az Almás-vaníliás pite elkészítési módja:
A meghámozott almát durvára reszeljük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, és a reszelt citromhéjat, majd alacsony hőmérsékleten addig pároljuk míg nem fő el a leve. Hagyjuk kihűlni. A lisztbe morzsoljuk bele a Rama margarint, adjuk hozzá a por és a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást és a tojássárgáját majd a tejfölt és egy csipet sót. Jól dolgozzuk össze, majd folpakba csomagolva tegyük hűtőbe és pihentessük fél órát. Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki és kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt gyümölcstortaformába tegyük . Egy villával szurkáljuk meg, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd kanalazzuk rá a tölteléket. A tetejét megcsinálhatjuk rácsosra is. Süssük 30 percig 190 fokos sütőben.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-vaníliás pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook