Póréhagyma-leves csurgatott tojással recept
A Póréhagyma-leves csurgatott tojással hozzávalói:1 db póréhagyma
2 db húsleves- v. erőleves kocka
1 cs. zöldpetrezselyem
csipet só
1 késhegynyi őrölt bors
2 db tojás
3 dl tejszín
5 dkg reszelt sajt
Étolaj v. zsír
A Póréhagyma-leves csurgatott tojással elkészítési módja:
A póréhagymát karikára vágjuk, zsiradékon csipet sóval megdinszteljük. Felengedjük l,5 liter vízzel, beletesszük a leveskockákat, majd felfőzzük. Míg fő, a tojásokat villával enyhén felverjük és - állandó keverés mellett - a forró levesbe csurgatjuk. Őrölt borssal, vagdalt petrezselyemzölddel ízesítjük, elkeverjük a tejszínnel, - tányérokba tálalva megszórjuk reszelt sajttal.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2013. okt. 29. 16:12
A póréhagyma-leves csurgatott tojással elkészítési módja és hozzávalói.