Frankfurti leves Emike módra recept
A Frankfurti leves Emike módra hozzávalói:50 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
2 dkg zsír
3 dl tejföl
3 pár bőrös virsli
őrölt bors
egész kömény
vegeta
só
pirospaprika
liszt
A Frankfurti leves Emike módra elkészítési módja:
A kelkáposztát (torzsája nélkül, azt én megeszem főzés közben nyersen) 4-5 cm-es kockákra vágjuk, majd 1 liter vízben feltesszük főni. Teszünk bele - ízlés szerint - egy kis borsot, vegetát, őrölt vagy egész köményt (én egész köménnyel szeretem). Ha a káposzta megfőtt, az apró kockára vágott hagymát zsíron sárgára pirítjuk, rászórunk két evőkanál lisztet és simára keverjük. Ezután - a tűzről levéve - elkeverünk benne egy teáskanál pirospaprikát és a tejfölt. Ezt a rántást keverjük bele a forrásban lévő levesbe, majd ízesítjük. Egy-két percre belefőzzük a karikára vágott virslit és tálalhatjuk. Másnap még finomabb.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. okt. 17. 10:50
A frankfurti leves emike módra elkészítési módja és hozzávalói.