Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Frankfurti leves Emike módra recept

Frankfurti leves Emike módra recept

A Frankfurti leves Emike módra hozzávalói:
50 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
2 dkg zsír
3 dl tejföl
3 pár bőrös virsli
őrölt bors
egész kömény
vegeta

pirospaprika
liszt


A Frankfurti leves Emike módra elkészítési módja:
A kelkáposztát (torzsája nélkül, azt én megeszem főzés közben nyersen) 4-5 cm-es kockákra vágjuk, majd 1 liter vízben feltesszük főni. Teszünk bele - ízlés szerint - egy kis borsot, vegetát, őrölt vagy egész köményt (én egész köménnyel szeretem). Ha a káposzta megfőtt, az apró kockára vágott hagymát zsíron sárgára pirítjuk, rászórunk két evőkanál lisztet és simára keverjük. Ezután - a tűzről levéve - elkeverünk benne egy teáskanál pirospaprikát és a tejfölt. Ezt a rántást keverjük bele a forrásban lévő levesbe, majd ízesítjük. Egy-két percre belefőzzük a karikára vágott virslit és tálalhatjuk. Másnap még finomabb.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A frankfurti leves emike módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook