Angol hagymaleves Jamie Oliver-féle recept
100 perc
Az Angol hagymaleves Jamie Oliver-féle hozzávalói:
jókora diónyi vaj
1-2 ek olívaolaj
nagy marék friss zsályalevél, 8 darab félretéve a tálaláshoz
6 gerezd zúzott fokhagyma
5 felszeletelt lila hagyma
3 felszeletelt vöröshagyma
3 felszeletelt mogyoróhagyma
300 g felszeletelt póréhagyma
só, frissen őrölt bors
2 liter forró alaplé
8 szelet szikkadt kenyér
200 g reszelt cheddar sajt
Worcester-szósz
Az Angol hagymaleves Jamie Oliver-féle elkészítési módja:
A vajat felolvasztottam, ráöntöttem az olívaolajat, rádobtam a zsályát és a fokhagymát, elkevertem, majd hozzáadtam az apróra vágott többféle hagymát. Sóztam, borsoztam, fedővel lefedtem (de hagytam rajta egy kis rést), és nagyon kis lángon - Jamie utasításait követve - 50 percig pároltam, vigyázva, hogy a hagyma ne piruljon meg túlságosan. Az utolsó 20 percben levettem a fedőt. Felöntöttem a forró alaplével, felforraltam, majd kis lángon 15 percig főztem. A levest tűzálló tálalóedényekbe kanalaztam, pirított kenyérszeletet tettem mindegyikre - kissé belenyomkodva a levesbe -, amelyeket megszórtam sajttal, és meglocsoltam Worcester- szósszal. ( A tálaláshoz szánt zsályaleveleket meg kellett volna öntözni némi olívaolajjal, és a kenyérszeletekre tenni, mielőtt a sütőbe toltam a levest, de én ezt elfelejtettem.) Jól előmelegített sütőbe tettem a leveses tálkákat pár percre, hogy a sajt elolvadjon.
Nagyon egyszerű, ízletes őszi-téli leves.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Ancsa 37, 2013. okt. 11. 17:51
Az angol hagymaleves jamie oliver-féle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.