Salátaleves forrón és jegesen recept
A Salátaleves forrón és jegesen hozzávalói:6 főre
1 nagy fej saláta
3 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor kapor
1 tk édes pirospaprika
3/4 l tej
1,5 l víz
só
10 db tojás
kevés olaj
citromlé a tálaláshoz
A Salátaleves forrón és jegesen elkészítési módja:
1.A saláta leveleit alaposan megmossuk, és egy nagy fazékba tépkedjük, nagyobb darabokra. 2 dl vizet öntünk alá, megsózzuk, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, és alágyújtunk. 2.Amíg lassan összeesik a saláta, hozzátesszük az apróra vágott kaprot, és megszórjuk a pirospaprikával is. 3.Ha a levelek összeestek, felöntjük a tejjel és a vízzel, és összeforraljuk a levest, és elzárjuk alatta a gázt. 4.Közben a 10 tojást villával felverünk, és enyhén sózzuk, majd kevés olajon megsütjük rántottának. Ha megsült, a fakanállal nagyobb darabokra vágjuk, és a felforralt levesbe tesszük. 5.Tálaláskor a tányérba mert leveshez ízlés szerint citromlevet adunk. 6.Melegen is fogyasztható, de ha hagyjuk kihűlni, és hűtőbe dugjuk, a meleg napokon kiváló hűsítő finomság. 7.Ha csak melegen akarjuk fogyasztani, olaj helyett a rántottához használjunk egy szelet füstölt szalonnát, apróra vágva. Ezt pirítsuk a rántotta alá. Finom füstölt ízt kölcsönöz a levesnek.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. szept. 23. 08:20
A salátaleves forrón és jegesen elkészítési módja és hozzávalói.