Rokfort sajttal töltött gomba recept

3 személyre:
12 db közepes gombafej
20 dkg rokfort vagy márvány sajt
5 dkg vaj
5 dkg finom liszt
2 dl tej
só
őrölt fehér bors
A panírozáshoz:
finom liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj
A Rokfort sajttal töltött gomba elkészítési módja:
A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A rokfort vagy márvány sajtot lereszeljük. Elkészítés: A vajból, tejből és a lisztből besamelmártást főzünk. /vajas rántás tejjel kiforralva/ A sajthoz keverünk annyi besamelt, hogy krémes állagú legyen. Ízesítjük fehér borssal és sóval /ha szükséges, a sajt sós! / Két-két gombafejet összeragasztunk a krémmel és duplán bepanírozzuk. Liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa. A gombákat bő olajban, lassan átsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. okt. 14. 07:58
A rokfort sajttal töltött gomba elkészítési módja és hozzávalói.