Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gyömbéres-tejfölös hús oregánós, tepsis krumplival recept

Gyömbéres-tejfölös hús oregánós, tepsis krumplival recept

A Gyömbéres-tejfölös hús oregánós, tepsis krumplival hozzávalói:
60 dkg sertés vagy csirkehús
kb 500 g tejföl

Húspáchoz:

1-2 dl olívaolaj
2 gerezd frissen préselt fokhagyma
1 tk gyömbérpor vagy friss reszelt
fél tk kurkuma
fél tk fűszerpaprika vagy édes chilipor
fél tk cukor
só és bors ízlés szerint

Tepsis krumplihoz:

olívaolaj

oregánó
5-6 nagyobb krumpli


A Gyömbéres-tejfölös hús oregánós, tepsis krumplival elkészítési módja:
A húst felkockázzuk vagy csíkozzuk. A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, beleforgatjuk a húst és kb 1 órára betesszük a hűtőbe (akár többet is). A krumplit meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk majd 20 percet állni hagyjuk hideg vízben, hogy a keményítő kiázzon belőle, így ropogósabbra sül. Ezután papírtörlőre szedjük, felitatjuk a nedvességet, olívaolajban megfuttatjuk, sózzuk és oregánót szórunk rá. Sütőpapírral bélelt, pici olívaolajjal meglocsolt tepsibe tesszük és ropogósra sütjük. Egy magasabb falú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és a húst a páccal együtt aranybarnára sütjük, majd egy tálba tesszük. A picit felmelegített tejföllel összeforgatjuk és a tepsis krumplival tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A gyömbéres-tejfölös hús oregánós, tepsis krumplival elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook