Sajtos lepény sonkával töltve recept
A Sajtos lepény sonkával töltve hozzávalói:1 bögre kefír
fél teáskanál só
fél teáskanál cukor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 bögre reszelt sajt
1 bögre sonka, vagy virsli (felszeletelve)
2 bögre liszt
olaj a sütéshez
A Sajtos lepény sonkával töltve elkészítési módja:
A kefirt, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát keverd össze. Add hozzá a reszelt sajtot és a lisztet és gyúrd össze a tésztát. A tésztát oszd 10 darabra. A tésztadarabokból formálj gömböket és nyújtsd vékonyra. A tölteléket oszd el a kinyújtott tésztákon egyenletesen. A lepény széleit hajtsd fel, hogy befedje a tölteléket. A tetejét kicsit nyomkodd meg. Egy serpenyőben forrósíts olajat és egyenként süsd ki a lepényeket.
A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-es bögrét használunk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. máj. 18. 09:31
A sajtos lepény sonkával töltve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.