Burgonyás gombás tekercs recept
A Burgonyás gombás tekercs hozzávalói:7 nagyobb méretű burgonya
2 evőkanál kukoricakeményítő
2 g só
Tekercs tölteléke:
10 fej gomba
1 hagyma
1 sárgarépra
35 ml olaj
só
bors
A Burgonyás gombás tekercs elkészítési módja:
A burgonyát hámozd meg és sós vízben főzd meg, majd hagyd kicsit hűlni. Pépesítsd a burgonyát és add hozzá a keményítőt, a főzőlevéből önts hozzá annyit, hogy krémes legyen. A gombát szeleteld fel és pirítsd meg az olajban, az apróra vágott hagymát és a reszelt répát is add hozzá, fűszerezd. Az asztalra tégy egy darab fóliát és simítsd rá a burgonyapürét. Kend el rajta a tölteléket. A fólia segítségével tekerd fel.Tégy egy tepsibe papírt és tedd bele a tekercset. 190 fokos sütőben 30-40 perc alatt süsd meg. Mikor kihűlt, szeleteld fel.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. máj. 21. 13:12
A burgonyás gombás tekercs elkészítési módja és hozzávalói.