Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Burgonyás gombás tekercs recept

Burgonyás gombás tekercs recept

A Burgonyás gombás tekercs hozzávalói:
7 nagyobb méretű burgonya
2 evőkanál kukoricakeményítő
2 g só

Tekercs tölteléke:

10 fej gomba
1 hagyma
1 sárgarépra
35 ml olaj

bors


A Burgonyás gombás tekercs elkészítési módja:
A burgonyát hámozd meg és sós vízben főzd meg, majd hagyd kicsit hűlni. Pépesítsd a burgonyát és add hozzá a keményítőt, a főzőlevéből önts hozzá annyit, hogy krémes legyen. A gombát szeleteld fel és pirítsd meg az olajban, az apróra vágott hagymát és a reszelt répát is add hozzá, fűszerezd. Az asztalra tégy egy darab fóliát és simítsd rá a burgonyapürét. Kend el rajta a tölteléket. A fólia segítségével tekerd fel.Tégy egy tepsibe papírt és tedd bele a tekercset. 190 fokos sütőben 30-40 perc alatt süsd meg. Mikor kihűlt, szeleteld fel.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A burgonyás gombás tekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook