Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Brokkolilepény recept

Brokkolilepény recept

A Brokkolilepény hozzávalói:
25 dkg liszt
1 tojássárga
1/2 teásk. só
5 dkg vaj
kb. 4 evők. víz

Töltelék:

50 dkg brokkoli
15-20 dkg füstölt nyers sonka
4 tojás
2 dl tejföl
1 teásk. morzsolt bazsalikom



A Brokkolilepény elkészítési módja:
A brokkolit megtisztítjuk, kemény szárrészét eltávolítjuk és rózsáira szedjük. Egy kisebb lábosba vizet forralunk kevés sóval, majd ha forr, beledobjuk a brokkolit és 7-9 percig előfőzzük. Szitán lecsöpögtetjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztből, a tojássárgából, a vajból, a sóból és annyi vízből, hogy omlós tésztát tudjunk gyúrni, összeállítjuk a tésztát. Kerek lappá nyújtjuk, majd egy kb. 30 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen. A sonkát papírvékony szeletekre, vagy kockákra vágjuk, és beleszórjuk a tésztába, erre a kihűlt brokkolit halmozzuk. A tojásokat felverjük 2 csipet sóval, a tejföllel és a bazsalikommal. Óvatosan ráöntjük a brokkolira, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30-40 percig sütjük. Tortaformán szeleteljük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A brokkolilepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook