Brokkolilepény recept
A Brokkolilepény hozzávalói:25 dkg liszt
1 tojássárga
1/2 teásk. só
5 dkg vaj
kb. 4 evők. víz
Töltelék:
50 dkg brokkoli
15-20 dkg füstölt nyers sonka
4 tojás
2 dl tejföl
1 teásk. morzsolt bazsalikom
só
A Brokkolilepény elkészítési módja:
A brokkolit megtisztítjuk, kemény szárrészét eltávolítjuk és rózsáira szedjük. Egy kisebb lábosba vizet forralunk kevés sóval, majd ha forr, beledobjuk a brokkolit és 7-9 percig előfőzzük. Szitán lecsöpögtetjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztből, a tojássárgából, a vajból, a sóból és annyi vízből, hogy omlós tésztát tudjunk gyúrni, összeállítjuk a tésztát. Kerek lappá nyújtjuk, majd egy kb. 30 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen. A sonkát papírvékony szeletekre, vagy kockákra vágjuk, és beleszórjuk a tésztába, erre a kihűlt brokkolit halmozzuk. A tojásokat felverjük 2 csipet sóval, a tejföllel és a bazsalikommal. Óvatosan ráöntjük a brokkolira, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30-40 percig sütjük. Tortaformán szeleteljük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. júl. 13. 20:15
A brokkolilepény elkészítési módja és hozzávalói.