Sajtos-tejfölös hús recept
90 perc
A Sajtos-tejfölös hús hozzávalói:
8 - 10 szelet hús (ízlés szerint)
5 dl tejföl
só, bors, magyaros fűszerkeverék
1 dl olaj
1/2 dl víz
35-40 dkg reszelt sajt
A Sajtos-tejfölös hús elkészítési módja:
A húst (én csirkemellből vagy rövid karajból szoktam csinálni) nem túl vékonyra kiklopfolom, sózom, borsozom és egy kis magyaros fűszerkeverékkel megszórom mind a két oldalát. Egy teflon tepsibe bele öntöm az olajat és 1/2 dl vizet, majd szépen egymás mellé elhelyezem a hússzeleteket. A húsokon egyenletesen elkeverem a tefölt (egy kis fokhagymát lehet bele reszelni, finom lesz tőle), letakarom alufóliával és 180 fokon kb. 50 percig sütöm. Ha megsült, megszórom a sajttal és szép pirosra sütöm.
Burgonyapűrét szoktam mellé csinálni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Tim20, 2007. jún. 20. 12:53
A sajtos-tejfölös hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.