Miklós szelet recept
A Miklós szelet hozzávalói:Miklós Torta-szelet
Nagy tepsihez
Tészta:
38 dkg liszt
18 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 tojás
1 cs sütőpor
1 e.k tejföl
egy csipet só
Krém:
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
12 dkg darált dió
2 e.k kakaó
4 dl tej
1 cs vanília puding
Igény szerint cukor
A Miklós szelet elkészítési módja:
Tészta: Az egészet összegyúrjuk,majd 4 db lapot sütünk belőle vajazott tepsi hátán Krém: A vajat kikeverjük a cukorral beletesszük a kakaót és a diót, a pudingot megfőzzük, majd kihűtjük és az egészet összekeverjük. A lapok közé kenjük a krémet és a tetejére csoki mázat teszünk.
FINOM :)
Csokimáz:
10 dkg tortabevonót gőz felett megolvasztunk 3 evőkanál étolajjal ezt ráöntjük.
Az olaj azért jobb,mint a vaj,mert nem merevedik meg és könnyen vágható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kingi7, 2010. febr. 3. 21:04
A miklós szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.