Miklós szelet recept

A Miklós szelet hozzávalói:
Miklós Torta-szelet
Nagy tepsihez

Tészta:
38 dkg liszt
18 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 tojás
1 cs sütőpor
1 e.k tejföl
egy csipet só

Krém:
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
12 dkg darált dió
2 e.k kakaó

4 dl tej
1 cs vanília puding
Igény szerint cukor


A Miklós szelet elkészítési módja:
Tészta: Az egészet összegyúrjuk,majd 4 db lapot sütünk belőle vajazott tepsi hátán Krém: A vajat kikeverjük a cukorral beletesszük a kakaót és a diót, a pudingot megfőzzük, majd kihűtjük és az egészet összekeverjük. A lapok közé kenjük a krémet és a tetejére csoki mázat teszünk.

FINOM :)

Csokimáz:

10 dkg tortabevonót gőz felett megolvasztunk 3 evőkanál étolajjal ezt ráöntjük.
Az olaj azért jobb,mint a vaj,mert nem merevedik meg és könnyen vágható.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A miklós szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook