Sóban sült csirke recept
A Sóban sült csirke hozzávalói:1 közepes nagyságú csirke,
1 kg só (nem tévedés!),
1 alma,
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál törött fekete bors.
A Sóban sült csirke elkészítési módja:
A csirkét megtisztítom, átmosom, lecsöpögtetem. A hasába beleteszem a kicsumázott, négyrét vágott almát. Beleszórom a majoránnát, és megsózom, megborsozom. Egy tűzálló tál aljára annyi sót hintek, hogy elfedje az üveget, és ráfektetem a csirkét. A többi sót kevés vízzel összekeverem, és rátapasztom a húsra. Semmi ne látszódjék ki a csirke bőréből! A vizes só rátapad, és kéreggé fog sülni rajta. Ebben a kéregben minden íz és illatanyag bent marad, ezért olyan nagyon finom a csirke. (Nem kell attól félni, hogy ehetetlenül sós lesz az étel!) Az előmelegített, forró sütőben 50 percig sütöm a szárnyast, majd az asztalra teszem a tálat. Mindenki szeme láttára fogom lebontani a csirkéről a só réteget. Sok salátát és burgonyát, vagy befőttet és párolt rizst adok mellé. Majonézes salátával hidegen is nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. márc. 7. 21:22
A sóban sült csirke elkészítési módja és hozzávalói.