Pácolt tűzdelt házinyúl recept
A Pácolt tűzdelt házinyúl hozzávalói:1 db nagy házinyúl,
20 dkg füstölt szalonna,
1 fej fokhagyma,
1 csomag vadak fűszerkeverék a páchoz,
1 tubus mustár,
5-6 babérlevél,
őrölt bors,
olaj.
A Pácolt tűzdelt házinyúl elkészítési módja:
A nyulat nagy darabokra vágjuk, s bevagdossuk. Megszórjuk borssal, megkenjük mustárral, teszünk közé néhány levél babért és leöntjük annyi olajjal, hogy teljesen ellepje. Hűtőszekrényben 5-6 napig érleljük. Sütés előtt a pácból kiszedjük és megtűzdeljük a füstölt szalonnával és foghagymával. Bedörzsöljük sóval és a fűszerkeverékkel. Tepsiben lefóliázva pirosra sütjük, közben átfordítjuk. Még finomabb, ha tepsibe rakás előtt a húsok minden oldalát kevés zsíron elősütjük. A fűszerkeveréket a rajta található utasítás szerint elkészítjük. Zsemlegombócot készítünk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. márc. 10. 21:26
A pácolt tűzdelt házinyúl elkészítési módja és hozzávalói.