Májleves recept
A Májleves hozzávalói:Kb
egyforma mennyiségű sertésmáj és (mondjuk) sertéscomb
babérlevél
só
tejföl
levesbetét.
A Májleves elkészítési módja:
A húst összekockázod, és felteszed főni babérleveles sós vízben. Ha már majdnem megpuhult, beleteszed a csíkokra vágott májat is. Én egyszerűen behabartam, anyósom általában rántani szokta. Lehet bele főzni apró csipetkét, sűrítésképpen. Nem feltétlenül fontos.
Az elkészítési idő természetesen függ attól, hogy milyen a hús, nyilván az öregebb állat húsa lassabban puhul meg.
De egyébként gyors, és szerintem elég laktató is. Egytálételnek is elmegy a nagy hústartalom miatt.
Jó étvágyat :-)!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: maddi, 2006. okt. 25. 13:44
A májleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.