Kornélia torta recept
A Kornélia torta hozzávalói:30 dkg cukor,
30 dkg darált dió,
8 db tojás,
3 evőkanál prézli,
Krémhez
20 dkg vaj,
5 evőkanál (holland tipusu) kakaópor,
fõtt kávé,
kevés cukor.
A Kornélia torta elkészítési módja:
A tojások fehérjét habbá verjük, sárgáját a cukorral alaposan kidogozzuk, belekeverjük a diót+prézlit, óvatosan beleforgatjuk a tojások habját. Vajjal kikent, kiprézlizett tortaformába tesszük, lassú tüzön tűpróbáig sütjük. A kakaóport kevés cukorral és annyi kávéval amit felvesz, főzzük és besűrítjük. Tálban a vajat kevés cukorral habosra keverjük, a kihült csokoládét belekeverjük. A tortát kihülés után 3 részre vágjuk, krémmel megkenjük, díszítjük izlés szerint marcipánnal, vagy dióval.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. febr. 4. 15:30
A kornélia torta elkészítési módja és hozzávalói.