Macaroni Cheese, azaz a sajtos makaróni recept


500g makaróni tészta (sós vízben megfőzni)
40g vaj
500ml tej
35g liszt
100g reszelt sajt
60g darabolt sajt
70g parmezán sajt vagy másféle sajt, mint az előző
fél hagyma
2 cikk fokhagyma
kakukkfű (ízlés szerint)
pirospaprika (ízlés szerint)
szerecsendió (ízlés szerint)
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)
A Macaroni Cheese, azaz a sajtos makaróni elkészítési módja:
1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, vagy gázoson 7-es fokozatra. 2. A tejet öntsd egy szósz készítő edénybe (lábasba) és kezd közepes hőmérsékleten melegíteni. Majd add hozzá a fél hagymát, a kakukkfüvet, a fokhagyát és melegítsd pár percig, de vedd le, mielőtt felfőne és tedd félre. 3. Készítsd el a szószt. Kezdd egy másik lábasba a vajat felhevíteni, kevesresd egy fakanállal, majd add hozzá a lisztet, azt is keverd össze. Majd öntsd hozzá az előző felfőtt tejet, de használj szűrőt közben és az egészet kevergesd jól meg habverővel v mixerrel. Add hozzá a szerecsendiót, a pirospaprikát, a sót és a borsot és kevergesd össze, majd vedd le a tűzről. 4. Add hozzá a szószhoz a reszelt sajtot és a másik féle sajtot (pl. parmezán) és keverd jól el habverővel vagy mixerrel. 5. Mixeljük/keverjük össze a tésztát és a sajt szószt egy tepsiben vagy bármilyen sütőformában, majd adjuk hozzá a kockára vágott sajtokat, ezzel is keverjük össze. 6. Süssük meg a sütőben. Tegyük az előmelegített sütő közepébe, majd süssük kb. 20 percig. 7. Vegyük ki és szolgáljuk fel.
Ízlés szerint a tetejét is megszórhatjuk reszelt sajttal, vagy készíthetünk több szószt és amikor felszolgáljuk, akkor a tetejére öntünk még egy kevés szószt.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: MelisUK, 2008. jún. 24. 12:25
A macaroni cheese, azaz a sajtos makaróni elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.