Szilvásgombóc recept
A Szilvásgombóc hozzávalói:1 kg burgonya
120 g liszt
30 g gríz
só
1 tojás
24 szilva
24 kockacukor
100 g vaj
zsemlemorzsa
fahéj
cukor
mák
A Szilvásgombóc elkészítési módja:
Meghámozzuk a burgonyát, puhára főzzük, átpasszírozzuk, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet, a grízt, a tojást, egy csipet sóval ízesítjük. A tésztából egy pohár segítségével 24 darab kb. 4 cm vastag és 10 cm átmmérőjű kört szaggatunk ki. Mindegyik közepére egy-egy magozott szilvát - közepén egy kockacukorral - tegyünk, majd formáljunk gombócot. Forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig addig főzzük a gombócokat, amíg a víz tetejére feljönnek. A zsemlemorzsát pirítsuk meg vajon, forgassuk meg benne a gombócokat. Végezetül szórjuk meg fahéjas cukorral, vagy mákkal. Forrón kínáljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ninuka, 2008. jún. 24. 09:17
A szilvásgombóc elkészítési módja és hozzávalói.