Mascarponetorta szederrel recept
545 kcal
40 gramm
29 gramm
10dkg reszelt diétás eksz,10dkg ráma,10dkg darált dió-a tésztához.25dkg mascarpone,15dkg ricotta sajt,2 tojás,4 evőkanál édesitöszer vagy fruktóz,40dkg szeder(mirelit),1 citrom reszelt héjja-a krémhez.
A Mascarponetorta szederrel elkészítési módja:
A kekszet összegyurjuk az olvasztott rámával,dióval,majd 1 kivajazott tortaformába simitjuk.A mascarponét,ricottát összekeverjük,egyesével hozzáadjuk a tojásokat,fruktózt,citromhéjjat,és jol eldolgozzuk.A tésztára szórjuk a fagyos szedret,és ráöntjük a krémet.150fokos sütöben,kb.1 órát sütjük,majd hülni hagyjuk.Hidegen tálaljuk.Nagyon finom nyári édesség!
Mértékkel a fogyókurázók is fogyaszthatják.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hajny, 2007. máj. 9. 14:09
A mascarponetorta szederrel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.