Triplasajtos cukkinis csirkemell recept
A Triplasajtos cukkinis csirkemell hozzávalói:2 szelet csirkemellfilé
2 db sonkás háromszög sajt
1 csomag mozzarella gomolya
2 ek reszelt trappista sajt
3 nagy szelet gépsonka
1 kis salátacukkini fele
1 mk szárított kapor
3-4 bazsalikomlevél
3-4 szál petrezselyem
4-5 koktél paradicsom
3 ek olívaolaj
1 ek tönkölybúza liszt
grill fűszersó
só ízlés szerint
A Triplasajtos cukkinis csirkemell elkészítési módja:
A megmosott csirkemellet kinyitjuk, majd húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük. Behintjük grill fűszersóval, egy kis olívaolajjal meglocsoljuk (1 ek), majd 10-15 percig pihentetjük. Közben héjastól lereszeljük a megmosott cukkinit, meghintjük egy csipet sóval és belekeverjük a kaprot. A csirkemellet lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben egy evőkanál olajat felforrósítunk és elősütjük a húst, ameddig szép színt kap (oldalanként kb. 4 perc). Egy kerámiatálat kiolajazunk, rárakjuk az elősütött húsokat. A háromszög sajtot elosztjuk 3 egyenlő részre, minden szelet sonkába teszünk belőle, belerakjuk a lereszelt cukkinit és ráhajtjuk a sonka szeletet. A csirkemellre fektetjük a sonkát, ráteszünk egy szelet mozzarellát, egy-egy koktél paradicsomot, reszelt trappista sajtot és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, ameddig a sajt ráolvad. Tálaláskor bazsalikom levéllel, petrezselyemmel, paradicsommal díszítjük és rizzsel kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. júl. 25. 05:11
A triplasajtos cukkinis csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.