Túrós-sárgabarackos recept
A Túrós-sárgabarackos hozzávalói:Tészta:
25 dkg liszt
15 dkg cukor
4 tojás
1 dl tej
1 dl olaj
1 cs sütőpor
Túrós rész:
35 dkg túró
10-15 dkg cukor
1 tojás
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja
Egyéb:
1 ü sárgabarack befőtt
2-3 ek sárgabaracklekvár
A Túrós-sárgabarackos elkészítési módja:
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a tésztamasszába. Kikent tepsibe öntjük, elsimítjuk. A túrót és a hozzávalókat kikeverjük és kisebb csomókat hintünk belőle a tésztába. A sárgabarack befőttet lecsepegtetjük és tetszőleges darabokra vágjuk, majd ezt is a tésztára szórjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni és kenjük meg a tetejét a megolvasztott sárgabaracklekvárral. Pici porcukorral meghintve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. júl. 21. 05:38
A túrós-sárgabarackos elkészítési módja és hozzávalói.