Császárszalonnás rakott vajbab recept
A Császárszalonnás rakott vajbab hozzávalói:80 dkg vajbab
5 dkg vaj
10 dkg sajt
50 dkg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
4 dl tejföl
1 dl tej
1 tojás
1 tojás sárgája
15 dkg császárszalonna
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint ételízesítő
ízlés szerint majoránna
A Császárszalonnás rakott vajbab elkészítési módja:
A vajbabot vízben pároljuk puhára. A felkockázott hagymát és a császárszalonnát egy serpenyőben a vaj hozzáadásával pirítsuk meg. Ezután a felkockázott csirkemellet kevés olajon megpirítjuk, majd egy kevés víz, só, bors, hozzáadásával pároljuk puhára. Ha a hús megpárolódott, leöntjük róla a felesleges levet és hozzárakjuk a szalonnás-hagymás keverékhez. Kicsit összepirítjuk és jöhetnek a fűszerek (majoránna, delikát) és egy tojás sárgáját is belekeverjük. Ezek után egy jénaiba jön a rétegezés a következő módon: a bab felét a jénai aljára simítjuk, erre jön a szalonnás-hagymás-csirkemelles ragu, majd erre a maradék bab kerül. Egy tálban elkeverünk 2 dl tejfölt, 1 dl tejjel és 1 egész tojással, majd ezt elosztva, ráöntjük a rakott babra. Ez szépen lecsorog, így jutni fog mindenhova. A másik tejölt (2 dl) a tetejére simítjuk, majd erre jöhet a sajt. Előmelegített sütőben lefedés nélkül kb 20-25 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul (közepes lángon).
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. júl. 24. 07:21
A császárszalonnás rakott vajbab elkészítési módja és hozzávalói.