Padlizsános pite recept
A Padlizsános pite hozzávalói:a pite tésztájához:
150 g vaj
1 tojás
300 g liszt
egy késhegynyi só
a töltelékhez:
3 db padlizsán
2 - 3 db sárgarépa
2 db paprika
350 ml tejföl
5 db tojás
200 g sajt
só
bors ízlés szerint
A Padlizsános pite elkészítési módja:
Készítsük el a pitét: olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a tojást és a sót, majd lassanként a lisztet. Dolgozzuk össze és gyúrjunk egy puha tésztát belőle. Kenjük ki vajjal egy lekapcsolható oldalú tortaformát és tegyük bele a pitét úgy, hogy magas széle is legyen. A pite tölteléke: a zöldségeket mossuk meg, majd vágjuk fel mindet hosszú, vékony szeletekre. A felszeletelt zöldségeket tegyük rá a pitére a szélétől a közepe felé haladva. Verjük fel az 5 tojást, a tejföllel, a sóval és a borssal, adjuk hozzá a reszelt sajtot és ezt a keveréket öntsük a zöldségekre. Fedjük le a pitét alufóliával és előmelegített sütőben süssük 1 órán keresztül, 180 fokon. Az 1 óra eltelte után vegyük le a fóliát a pitéről és még hagyjuk néhány percet a sütőben, hogy szép piros legyen.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. júl. 18. 07:50
A padlizsános pite elkészítési módja és hozzávalói.