Gombával töltött tarja, bacon szalonnába tekerve recept
60 perc
A Gombával töltött tarja, bacon szalonnába tekerve hozzávalói:
4 személyre:
8 szelet tarja (nem zsíros)
8 nagy fej gomba
500 dkg bacon szalonna
5 db csirkemáj(májkrém is jó)
250 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 db tojássárgája
2 szelet pirítós kenyér
só, bors,ízlés szerint
kevés olaj vagy zsír
A Gombával töltött tarja, bacon szalonnába tekerve elkészítési módja:
A hússzeleteket kicsit megklopfolom, hogy tekerni lehessen, majd ízlés szerint befűszerezem. A májat hirtelen előpirítom, majd a kockára vágott vöröshagymával, a pirítós kenyeret összetörve és a borsó több mint felével összeturmixolom.Ízlés szerint ebbe is teszek fűszert..(sót,borsot.) A gombát vékony szeletekre vágom, majdnem készre pirítom. Az összeturmixolt dolgokat, a borsó szemes maradékot és a gombát a tojássárgájával jól összekeverem,és a hússzeletekbe töltöm, annyit, hogy kényelmesen fel lehessen tekerni.(Elosztom a 8 szeletbe) Ezután a bacon szalonnával betekerem, 3-4 db is kell rá, és berakom a tepsibe, kevés olajjal meglocsolom, majd beteszem a sütőbe 240°C fokra, addig, amig szép pirosra nem sül és a hús is átsül. Kb.45 perc alatt készre sült elektromos sütőben. Nagyon finom! :) Jó étvágyat kívánok hozzá.
Én alufólia alatt készítettem addig, amíg nem puhult meg a hús, majd a végén pirítottam rajta egy 10 percet.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Burján Edit, 2009. jan. 10. 18:40
A gombával töltött tarja, bacon szalonnába tekerve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.