Tejfölös-tepsis csirke recept
60 perc
A Tejfölös-tepsis csirke hozzávalói:
1 kg szárny, comb vegyesen
450g tejföl
picike ételízesítő
1 teáskanál majoránna
1,5 dl fehérbor
2 ek olaj
szárnyas fűszerkeverék
zsemlemorzsa
A Tejfölös-tepsis csirke elkészítési módja:
A tepsit kivajazom, morzsát szórok rá. A csirkedarabokat befűszerezem, és szép sorban egymás mellé teszem a tepsiben. Egy külön tálban összekeverem a tejfölt, az ételízesítőt, a majoránnát, az olajat és a fehérbort. Az ételízesítővel csak óvatosan, mert a csirke már be van fűszerezve. A keveréket a csirkedarabok tetejére simítom, és fóliával lefedve 40 percig, majd azt levéve 10 percig készre párolom-sütöm. Burgonyakrokettel tálalom.
Ha van rá lehetőség a fűszerezést néhány órával előbb megcsinálom, hagy érjenek össze az ízek.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jan. 10. 09:38
A tejfölös-tepsis csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.