Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Karalábés carpaccio túrósgaluskával recept

Karalábés carpaccio túrósgaluskával recept

A Karalábés carpaccio túrósgaluskával hozzávalói:
1 személyre:
7 dkg. sovány túró
3 dkg. csökkentett zsírtartalmú friss sajt
2 kk. metélőhagyma
1 kk. citromlé

bors
2 kk. tökmag
1 kis fej karalábé
2 hónapos retek
1 főzőhagyma
1 ek. fehérbor-ecet
2 kk. tökmagolaj
1 ek. napraforgóolaj


A Karalábés carpaccio túrósgaluskával elkészítési módja:
A túrót elkeverjük a friss sajttal és a metélőhagymával. Citromlével,sóval és borssal ízesítjük. A masszát egy tálba öntjük, és 30 percre betesszük a fagyasztóba. A tökmagot bevonatos serpenyőben zsíradék nélkül megpirítjuk. A karalábét meghámozzuk, majd uborkagyalun hajszálvékonyra gyaluljuk. A retket és a főzőhagymát megmossuk, a retket vékony szeletekre, a hagymát karikára vágjuk. A páchoz összekeverjük az ecetet, a sót, a borsot és mindkét fajta olajat. A karalábé szeleteket egy nagy tálra rakjuk, és ráöntjük a pácot. Megszórjuk a retekkel, főzőhagymával és a tökmaggal. A friss sajtos masszából nedves teáskanállal galuskát formálunk, és a carpacciora rakjuk. Köret: 1 szelet kétszersült.

A karalábés carpaccio rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, a túrósgaluska pedig a szükséges fehérjét adja hozzá.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A karalábés carpaccio túrósgaluskával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook