Kínai kel tejföllel recept
A Kínai kel tejföllel hozzávalói:-Egy darab kínai kel,
- Egy evõkanál só,
- Egy tojás,
- Egy csomag petrezselyem,
- Pirospaprika,
- Másfél evõkanál kukoricaliszt,
- Négy deciliter tej
A Kínai kel tejföllel elkészítési módja:
A kínai kelt leveleire bontjuk, a sózott vízben félig-meddig puhára fõzzük, majd ujjnyi szeletekre vagdossuk. A tojást megfõzzük, fölbontjuk, a fehérjét valamihez fölhasználjuk, a sárgáját apróra morzsáljuk, a petrezselymet megvágjuk, a kukoricalisztet összekeverjük a tejjel. Fõzés: a félig fott kelleveleket kevés olajon egy-két percig sütjük, hozzáadjuk a tej-kukoricaliszt keveréket és hagyjuk besûrûsödni. E keveréknek lesz aztán olyan hatása, mintha tejfölös mártásban készítettük volna el a káposztát. Amikor kész, arányosan megszórjuk az egyik szélén petrezselyemmel, a másikon pirospaprikával, középen a tojássárgájával, és azonnal fogyasztjuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: imolaviola, 2008. márc. 7. 12:02
A kínai kel tejföllel elkészítési módja és hozzávalói.