Sajtos-túrós szendvicskrém recept



10 dkg juhtúró vagy tehéntúró, ízlés szerint
25 dkg kemény vagy félkemény sajt vegyesen (füstölt, trappista)
10 dkg főtt sonka
10 dkg vaj
1 csipet őrölt szerecsendió
só
őrölt fehér bors
A Sajtos-túrós szendvicskrém elkészítési módja:
A sajtokat krémes állagúra aprítjuk az aprítógépben. Ha nincs ilyen gép, akkor nagyon finomra reszeljük. A sonkát is apróra vágjuk vagy ledaráljuk. A sajthoz adjuk a szerecsendiót, sóval, borssal fűszerezzük. Beledolgozzuk a vajat, túrót és kikeverjük. Végül beledolgozzuk a sonkát, összekeverjük, kb. egy órára hűtőbe tesszük.
Gyerekeknek tízóraira, uzsonnára teljesen jó.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: zazuska, 2007. júl. 30. 15:42
A sajtos-túrós szendvicskrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.