Bolognai szósz házilag recept
50 perc
A Bolognai szósz házilag hozzávalói:
-2 nagy,vastag sárgarépa
-1 kisebb zeller
-2 doboz hámozott paradicsomkonzerv
-2-3 gerezd fokhagyma
-1 fej vöröshagyma
-0,5 kg sovány darált hús
-1 húsleveskocka
-ételízesítő
-1 teáskanál cukor(vagy 1-2 csepp édesítő)
-1 teáskanál oregánó
-2 teáskanál bazsalikom
-1-2 evőkanál olaj
A Bolognai szósz házilag elkészítési módja:
A répát és a zellert meghámozom,és kis darabokra vágom.Kb.3 dl vízben,-amibe a húsleveskockát is beledobom-, puhára főzöm.Ezután egy tálba beleöntöm a paradicsomkonzervet,hozzárakom a főtt zöldségeket,és az egészet összeturmixolom. Az olajon megpirítom a finomra vágott hagymát és fokhagymát,hozzáadom a darált húst,fűszerezem az ételízesítővel,a cukorral,tovább pirítom,majd hozzáöntöm a szószt,és kb.20 perc alatt összefőzöm.Pici vizet lehet adni hozzá,ha túl sűrű.A végén beleszórom az oregánót és a bazsalikomot.Kikapcsolom a gázt,és még 5 percig hagyom,hogy a fűszerek összeérjenek. Gluténmentes,illetve Update-tésztával,reszelt sajttal tálalom.
Tudom,mindannyian imádjuk a bolti porból készült bolognait,egyszerűen az ízfokozók miatt eteti magát.De ez a recept kísértetiesen hasonlít rá már frissen is,de másnap,mikor abszolút összeérnek az ízek,hmmm...na akkor az igazi.A pici cukor miatt sem lesz 2-es kód,hiszen ekkora mennyiségű ételnél az 1 teáskanál nagyon elenyésző.Jó étvágyat!:)
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: MankaPanka, 2014. jan. 23. 11:38
A bolognai szósz házilag elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.