Csodasajtos. recept
12 perc
A Csodasajtos. hozzávalói:
25 dkg sütőmargarin
25 dkg liszt
35 dkg reszelt sajt (vegyesen ementáli, füstölt és trappista sajt)
3 tojás sárga
1 teáskanál só
1 mokkáskanál pirospaprika
mokkáskanálnyi törött fekete bors
tej
A Csodasajtos. elkészítési módja:
A margarint, a lisztet és 20 dkg reszelt sajtot összemorzsolunk, majd a tojás sárgát, a sót, a pirospaprikát, a törött borsot beledolgozva addig gyúrjuk, amíg tésztává összeáll. Nagy cipóba formálva egy éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk, tetejét megkenjük tejjel, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Derelyemetszővel hosszú, vékony rudakat vágunk belőle, majd ezeket sütőlemezre tesszük, egymástól néhány milliméter távolságra. Előmelegített forró sütőben sárgásra sütjük. Ügyeljünk a sütésre, mert ha megbarnul, már nem jó! 10-12 perc alatt sül meg egy tepsinyi tészta
.Kiadós sajtos,
utazás, kirándulás, vendégvárás alkalmával sütöm.
Két hónapig is eláll a recept szerint (ezt sosem érte meg) tehát nagyon sokkal előbb is el tudod készíteni.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2010. dec. 31. 10:37
A csodasajtos. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.