Lusta Manci sajtos-tejfölöse recept
A Lusta Manci sajtos-tejfölöse hozzávalói:8 szelet disznó comb vagy tarja
5 dl tejföl
kb. 30 dkg reszelt sajt /Trappista, Pannónia, füstölt, vegyesen is lehet/
kevés olaj vagy zsír,
só,
bors
A Lusta Manci sajtos-tejfölöse elkészítési módja:
A húst enyhén kiklopfolva, ízlés szerint megsózva, megborsozva egy teflon tepsibe egymás mellé fektetem, melybe izlés szerinti mennyiségbe öntöttem olajat vagy zsírt. (mi szeretjük a szaftját is, ezért kb. 1,5 dl olajat és kb. fél deci vizet öntök a tepsibe). Egyenletesen elkenem a szeleteken a tejfölt, majd betakarom alufóliával és a hús (és a sütő) korától függően 180 fokon sütöm 35-40 percig. Amikor a hússzeletek már megpuhultak, leveszem a fóliát, megszóróm a reszelt sajttal, és addig sütöm, amig a sajt szép piros nem lesz. (Aki szereti, víz helyett önthet bele bort is.) Rizzsel vagy krumplipürével tálalom, és szaft ide, szaft oda, a fejes salátát imádják hozzá...
(azért Lusta Manci, mert gyakorlatilag alig van vele munka)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2007. szept. 3. 15:11
A lusta manci sajtos-tejfölöse elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.