Almás morzsatorta recept
Az Almás morzsatorta hozzávalói:30 dkg liszt
3 tk sütőpor
1 tojás
15 dkg cukor
10 dkg vaj vagy margarin vagy sütőmargarin
75 dkg alma
2 ek porcukor
Az Almás morzsatorta elkészítési módja:
A sütőporral átszitált lisztet a tojással, cukorral és a vajjal vagy margarinnal vagy sütőmargarinnal ujjainkkal morzsásra dolgozzuk. Egy tortaformát kivajazunk zsemlemorzsával beszórjuk és a morzsatészta felét beletesszük. Jól lenyomkodjuk és a peremét felemeljük. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük és kimagozzuk, majd hasábokra vágjuk és a tésztán elrendezzük. A maradék morzsatésztát rátesszük és 1 ek. porcukorral megszórjuk. 180°C-on kb. 40 percig sütjük. Végül kissé kihűtjük, a formából kivesszük és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. A maradék porcukorral megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. jan. 7. 14:43
Az almás morzsatorta elkészítési módja és hozzávalói.