Káposztás burgonya recept
A Káposztás burgonya hozzávalói:500 g burgonya
5 dl tej
vaj
szerecsendió
1 kis fej káposzta
2 mogyoróhagyma
125 g termesztett csiperkegomba
étolaj
2 tojás
1 csokor turbolya
2 szelet főtt sonka
50 g reszelt sajt
1 kis doboz tejszín
só, bors
A Káposztás burgonya elkészítési módja:
Főzzük meg a burgonyát, és készítsünk belőle könnyű pürét a tejjel, kevés vajjal, sóval, borssal és reszelt szerecsendióval. A káposztát tisztítsuk meg, eltávolítva a legfelső leveleket. Bontsuk le a többi levelet is, és néhány percre mártsuk lobogó, sós vízbe. Csepegtessük le, majd konyharuhára terítve tegyük félre. Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a mogyoróhagymát, majd a gombát is. Lassú tűzön fonnyasszuk meg kevés olaj és vaj keverékén. Verjük fel a tojást, ízesítsük sóval borssal és szerecsendióval. Adjuk hozzá turbolyaleveleket, az apróra vágott sonkát, valamint a reszelt sajt kétharmadát. Keverjük hozzá a gombás-hagymás keveréket is, majd az egészet dolgozzuk össze a burgonyapürével. Vajazzunk ki egy mély, tűzálló tálat, béleljük ki az alját és az oldalát káposztalevelekkel (ha szükséges, akár több rétegben) úgy, hogy jócskán túllógjanak az edény szélén. Töltsük bele a burgonyás masszát, majd hajtsuk vissza a leveleket. Szórjuk meg a tetejét a maradék reszelt sajttal, és tördeljünk rá néhány mogyorónyi vajdarabkát. A felfújtat vízzel teli tepsibe állítva tegyük 200 fokos sütőbe, és süssük 25 percig. Külön csészében tálaljunk hozzá meleg, sóval, borssal, apróra vágott metélőhagymával ízesített tejszínt.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. dec. 24. 20:15
A káposztás burgonya elkészítési módja és hozzávalói.