Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Húsos krumplitekercs recept

Húsos krumplitekercs recept

A Húsos krumplitekercs hozzávalói:
40 dkg darált hús
25 dkg füstölt szalonna
2 tojás
Só őrölt bors
pirospaprika

A tésztához:
2 tojás
4 közepes burgonya
1 evőkanál libazsír
10 dkg liszt

tojás a kenéshez


A Húsos krumplitekercs elkészítési módja:
A darált húst elkeverjük az apróra vágott szalonnával, a két tojással és a fűszerekkel. Elkészítjük a tésztát: a megfőtt és áttört burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a libazsírt, a lisztet és a sót. Jól összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, egyenletesen elkenjük rajta a húsmasszát. Felcsavarjuk, és a tetejét tojással megkenjük. Közepes hőfokon, 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A húsos krumplitekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook