Húsos krumplitekercs recept
A Húsos krumplitekercs hozzávalói:40 dkg darált hús
25 dkg füstölt szalonna
2 tojás
Só őrölt bors
pirospaprika
A tésztához:
2 tojás
4 közepes burgonya
1 evőkanál libazsír
10 dkg liszt
Só
tojás a kenéshez
A Húsos krumplitekercs elkészítési módja:
A darált húst elkeverjük az apróra vágott szalonnával, a két tojással és a fűszerekkel. Elkészítjük a tésztát: a megfőtt és áttört burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a libazsírt, a lisztet és a sót. Jól összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, egyenletesen elkenjük rajta a húsmasszát. Felcsavarjuk, és a tetejét tojással megkenjük. Közepes hőfokon, 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. dec. 25. 20:16
A húsos krumplitekercs elkészítési módja és hozzávalói.