Rizses-gombás sült csirke recept
A Rizses-gombás sült csirke hozzávalói:6 csirkemell.
12 dkg liszt,
1 kk só,
1/2 kk fehérbors,
3 ek olaj,
25 dkg nyers rizs,
1 hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
12 dkg gomba,
2 csirkeleveskocka,
5 dl forró víz,
petrezselyemlevél
A Rizses-gombás sült csirke elkészítési módja:
A hagymát vágja finomra, a fokhagymát törje át, a gombát szeletelje. Keverje össze a lisztet, sót és borsot, forgassa bele a csirkét. Serpenyőben hevítse az olajat, süsse rajta a csirkét aranybarnára. A rizst tegye száraz tepsibe, egyengesse el, tegye rá a hagymát a fokhagymával, arra a gombát. A leveskockákat oldja fel forró vízben, öntse a tepsibe. Tegye a csirkét a tetejére, fedje le. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süsse kb. 1 órát, míg a hús és rizs megpuhul. Hintse meg aprított petrezselyemlevéllel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. dec. 27. 19:33
A rizses-gombás sült csirke elkészítési módja és hozzávalói.