Karamellás dió recept
A Karamellás dió hozzávalói:30 dkg dió,
1 evőkanál őrölt fahéj,
csipet só,
10 dkg cukor,
1 tojásfehérje,
1 teáskanál vanília por, vagy aroma
A Karamellás dió elkészítési módja:
Keverd össze a fahéjat a cukorral és a sóval, majd az egészet rázd össze alaposan egy zacskóban, tedd félre. Ezután keverd össze a tojásfehérjét, a vaníliát és 1-2 kanál vizet is, minél krémesebb legyen. Előbb a tojásfehérjés keverékbe tedd a diót, majd öntsd át a zacskóba, és az egészet rázd jól össze. 100 fokon szárítsd egy órán keresztül, közben rázogasd, hogy minden darabja külön álló legyen...
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. dec. 23. 20:47
A karamellás dió elkészítési módja és hozzávalói.