Túró torta (nagyon finom) recept
40 perc
A Túró torta (nagyon finom) hozzávalói:
½ kg túró
½ liter habtejszín
1 dl tej
1 csomag étkezési zselatin
ízlés szerint cukor, vaníliacukor, citrom héja és kicsi leve
A Túró torta (nagyon finom) elkészítési módja:
Alapnak sütünk 3 tojásból piskótát ( 3 tojás sárgáját 3 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd a 3 tojás fehérjének a felvert habját és utána beleteszünk 3 evőkanál lisztet melybe belekevertünk 1 csomag sütőport,(vajazott lisztezett csatos formában tesszük és előmelegített sütőben közepes lángon 10 percig sütjük) 1 dl tejben felfőzzük az étkezési zselatint és míg a krémet kikeverjük, addig hagyjuk hűlni. Krém elkészítése: a túró villával összetörjük, vagy géppel nagyon finomra turmixoljuk, majd folyamatos géppel való keverés közben beletesszük az ízlésünknek megfelelő mennyiségű cukrot, vaníliacukrot, legalább 1 citrom héját és kicsi levét is, majd részletekbe a habtejszínt. Habosra keverjük majd a kihűlt zselatint is belekeverjük. A csatosformába visszatesszük a piskótát majd a túrókrémet ráhelyezzük. Tetejére gyümölcsöt rakunk és fehér tortazseléből a hátoldalon levő leírás alapján gyümölcskocsonyát készítünk és a gyümölcsre tesszük.
Hűtőben tarjuk egy óra hosszat és tejszínhabbal fogyasztjuk. Bár nem olcsó de nagyon finom és mutatós! Megéri elkészíteni!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bagira9, 2007. nov. 13. 09:17
A túró torta (nagyon finom) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.